Kapr s lečem a křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 11 g
- Sodík 279 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 99 mg
- Draslík 1031.7 mg
- Vláknina 4046.3 mg
- Vitamín A 4046.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 125.8 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky a chvíli podusíme. Přidáme omytá, na plátky nakrájená rajčata a nasekaný česnek, osolíme, opepříme a znovu podusíme, až rajčata pustí šťávu. Do leča vložíme omyté, osolené porce kapra a dusíme doměkka.
-
2
Na talířích každou porci posypeme nastrouhaným křenem.