Jelení steaky s bylinkovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 800 g Jelení maso
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 g Okurky nakládané
  • 18.78 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Sardelové řezy
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 770 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 194.6 mg
  • Draslík 753 mg
  • Vláknina 2776.8 mg
  • Vitamín A 2776.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný a omytý jelení hřbet nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Do másla vmícháme oloupanou, nasekanou cibuli, okurku, petrželku, sardelový řez a citronovou kůru. Ze směsi vytvarujeme váleček, zabalíme do alobalu a uložíme do chladničky.

  • 3

    Připravené steaky opékáme na pánvi na oleji po obou stranách asi 6 minut. Hotové upravíme na nahřáté talíře a navrch položíme kolečko omytého citronu s bylinkovým máslem. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu