Okoun na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 13 g
- Sodík 204 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 5.9 mg
- Vláknina 187 mg
- Vitamín A 187 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okouny ponoříme do vařící vody, oškrábeme, omyjeme a osušíme. Maso na povrchu i uvnitř potřeme solí.
-
2
Okouny urovnáme na mísu z varného skla rozevřené, hřbetem nahoru. Pokapeme je olejem a poklademe vločkami másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě za občasného přelití šťávou doměkka.
-
3
Před koncem pečení posypeme ryby mletou paprikou a polijeme šťávou.