Okoun na paprice

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 10 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Okoun říční
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 5.9 mg
  • Vláknina 187 mg
  • Vitamín A 187 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okouny ponoříme do vařící vody, oškrábeme, omyjeme a osušíme. Maso na povrchu i uvnitř potřeme solí.

  • 2

    Okouny urovnáme na mísu z varného skla rozevřené, hřbetem nahoru. Pokapeme je olejem a poklademe vločkami másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě za občasného přelití šťávou doměkka.

  • 3

    Před koncem pečení posypeme ryby mletou paprikou a polijeme šťávou.

Komentáře k receptu