Rýže dušená

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 700 g Rýže loupaná
  • 75 g Tuk
  • 15 g Sůl
  • 0.7 g Hřebíček
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 602 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 7.1 mg
  • Draslík 76.7 mg
  • Vláknina 4477.9 mg
  • Vitamín A 4477.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži přebereme, několikrát propláchneme studenou vodou, spaříme, znovu propláchneme a necháme okapat.

  • 2

    V kastrolu rozpustíme tuk, přidáme okapanou rýži a lehce ji osmahneme.

  • 3

    Potom rýži zalijeme horkou vodou, osolíme, vložíme cibuli s napíchaným hřebíčkem, zvolna zavaříme a pod poklicí dusíme doměkka.

  • 4

    Nakonec z udušené rýže odstraníme cibuli s hřebíčkem a promícháme ji vidličkou.

Komentáře k receptu