Maďarská polévka z kapra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 14 g
- Sodík 304 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 134.9 mg
- Draslík 714.7 mg
- Vláknina 1224 mg
- Vitamín A 1224 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli osmažíme na sádle. Vmícháme mletou papriku a zalijeme vodou. Do vařící polévky vložíme omytou kapří hlavu a ploutve a vaříme asi 45 minut.
-
2
Očištěné kapří maso nakrájíme menší na porce, osolíme a necháme chvíli odležet.
-
3
Vývar přecedíme, přidáme porce kapra a vaříme doměkka. Pokud máme jikry a mlíčí, přidáme je do polévky krátce před koncem varu. Polévku nemícháme.
-
4
Na talíře vložíme porce kapra a přelijeme polévkou.