Drožďová polévka s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Sádlo škvařené
  • 40 g Droždí
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 126 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 453 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 68.6 mg
  • Draslík 362.4 mg
  • Vláknina 2450 mg
  • Vitamín A 2450 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřáté sádlo rozdrobíme droždí a za stálého míchání je osmahneme dorůžova. Odstavíme z plotny, vmícháme vejce a na mírném ohni mícháme, až se utvoří malé nočky.

  • 2

    Přilijeme horkou vodu, přivedeme k varu a přidáme oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli. Vaříme ještě 7 minut.

  • 3

    Polévku ochutíme vegetou a při podávání posypeme nakrájenou pažitkou.

Komentáře k receptu