Fazole po francouzsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 400 g Fazole bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 481 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 124 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 1813.3 mg
  • Vláknina 30581 mg
  • Vitamín A 30581 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem namočené fazole uvaříme v téže vodě do měkka a scedíme je.

  • 2

    Změklé máslo utřeme se solí, citronovou šťávou a nasekanou petrželkou. Směs vmícháme do fazolí.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k vařenému hovězímu a uzenému masu, k sekané pečeni, párkům nebo k sázeným vejcím.

Komentáře k receptu