Telecí játra s jablky a cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 36 g
- Sodík 219 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 423.8 mg
- Draslík 600.6 mg
- Vláknina 5626.8 mg
- Vitamín A 5626.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté plátky jater lehce naklepeme a zprudka opečeme po obou stranách na másle a oleji. Opečená játra vyjmeme.
-
2
Na tuku od opékání dozlatova usmažíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme oloupaná, na kolečka nakrájená jablka zbavená jádřinců a dusíme pod pokličkou 3 minuty. Potom přilijeme vývar, citronovou šťávu a zahřejeme k varu. Přidáme játra, pepř, sůl a dusíme asi 2 minuty.
-
3
Játra upravíme na talíře, obložíme kolečky jablek a cibule a přelijeme šťávou. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou.