Kuřecí řízky v žampionové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 18 g
- Sodík 430 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 161.5 mg
- Draslík 921.7 mg
- Vláknina 1684 mg
- Vitamín A 1684 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso jemně naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Vyjmeme a přeložíme na nahřáté talíře.
-
2
Olej od opékání slijeme a do pánve přidáme máslo, očištěné, na plátky nakrájené žampiony a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Vše osmažíme, zalijeme vínem, přivedeme k varu a vmícháme smetanu. Krátce povaříme.
-
3
Vařící omáčku nalijeme na řízky a pokrm posypeme nasekanou petrželkou.