Kuřecí řízky v žampionové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.26 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 430 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 161.5 mg
  • Draslík 921.7 mg
  • Vláknina 1684 mg
  • Vitamín A 1684 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso jemně naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Vyjmeme a přeložíme na nahřáté talíře.

  • 2

    Olej od opékání slijeme a do pánve přidáme máslo, očištěné, na plátky nakrájené žampiony a oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Vše osmažíme, zalijeme vínem, přivedeme k varu a vmícháme smetanu. Krátce povaříme.

  • 3

    Vařící omáčku nalijeme na řízky a pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu