Vepřová játra na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Játra vepřová
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 4 ks Rajčata
  • 0.1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 181 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 190 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 301 mg
  • Draslík 612.2 mg
  • Vláknina 3807 mg
  • Vitamín A 3807 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná játra nakrájíme na hranolky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky, očištěné papriky nakrájíme na proužky a oloupanou cibuli na kolečka.

  • 2

    Na pánvi na oleji osmahneme cibuli a vyjmeme ji. Do oleje přidáme játra a zprudka smažíme 2 minuty. Přidáme ostatní suroviny a za stálého míchání smažíme ještě 4 minuty. Nakonec játra osolíme.

Komentáře k receptu