Bifteky na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 16 g
- Sodík 309 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 102 mg
- Draslík 742.6 mg
- Vláknina 123.8 mg
- Vitamín A 123.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné maso nakrájíme na bifteky, jemně je naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme chvíli odležet.
-
2
Bifteky upravíme do původního tvaru a zprudka opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Podlijeme vínem a zvolna dusíme asi 4 minuty, vjmeme a přendáme na nahřáté talíře.
-
3
Víno odpaříme na polovinu objemu, přidáme kousky másla a pomalu zahříváme, až se máslo rozpustí a šťáva zahustí. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku.
-
4
Šťávu nalijeme na bifteky a ihned podáváme.