Lín vařený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 19 g
- Sodík 227 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 680.4 mg
- Vláknina 29190 mg
- Vitamín A 29190 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do 1 l vody vlijeme ocet, přidáme oloupanou cibuli, koření, sůl a přivedeme k varu. Vložíme očištěné a vykuchané líny, znovu přivedeme k varu, zmírníme teplotu a zvolna dovaříme (celkem asi 10 minut).
-
2
Vařené líny vyjmeme na mísu, přelijeme rozpuštěným máslem a ozdobíme plátky omytého citronu.