Lín vařený

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 800 g Lín
  • 10 ml Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 680.4 mg
  • Vláknina 29190 mg
  • Vitamín A 29190 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do 1 l vody vlijeme ocet, přidáme oloupanou cibuli, koření, sůl a přivedeme k varu. Vložíme očištěné a vykuchané líny, znovu přivedeme k varu, zmírníme teplotu a zvolna dovaříme (celkem asi 10 minut).

  • 2

    Vařené líny vyjmeme na mísu, přelijeme rozpuštěným máslem a ozdobíme plátky omytého citronu.

Komentáře k receptu