Vánoční salát z kapra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1288 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 99 mg
- Draslík 935.9 mg
- Vláknina 8479.5 mg
- Vitamín A 8479.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do osolené a okyselené vařící vody vložíme omyté porce kapra a uvaříme doměkka.
-
2
Uvařené maso vykostíme a nadrobno nakrájíme. Přidáme uvařené, na kostičky nakrájené brambory, nadrobno nakrájenou okurku, cibuli a nasekanou petrželku.
-
3
Nakonec salát osolíme, opepříme, ochutíme lžící citronové šťávy a spojíme olejem. Před podáváním necháme uležet.