Vánoční salát z kapra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 160 g Brambory vařené ve slupce
  • 300 g Kapr obecný
  • 100 g Okurky nakládané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1288 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 935.9 mg
  • Vláknina 8479.5 mg
  • Vitamín A 8479.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do osolené a okyselené vařící vody vložíme omyté porce kapra a uvaříme doměkka.

  • 2

    Uvařené maso vykostíme a nadrobno nakrájíme. Přidáme uvařené, na kostičky nakrájené brambory, nadrobno nakrájenou okurku, cibuli a nasekanou petrželku.

  • 3

    Nakonec salát osolíme, opepříme, ochutíme lžící citronové šťávy a spojíme olejem. Před podáváním necháme uležet.

Komentáře k receptu