Červená kari pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 124 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 2 g
- Sodík 48 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0.1 mg
- Draslík 1151.8 mg
- Vláknina 3725.7 mg
- Vitamín A 3725.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 110.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Paprikové lusky odřízneme od stopky, podélně rozřízneme, odstraníme jádra a na 2 minuty ponoříme do horké vody, aby změkly. Poté papriky nahrubo nasekáme.
-
2
V mixéru zpracujeme chilli papričky, voňatku citrónovou, galgán a kaffirové listy na homogenní pastu. Přidáme česnek, šalotku, koriandr kořen (i pražený mletý) a garnátovou pastu. V případě, že se suroviny nespojí do husté pasty, si pomůžeme trochou rostlinného oleje.
-
3
Hotovou pastu můžeme ihned upotřebit nebo ji uchováváme ve vzduchotěsné nádobě v lednici (vydrží 2 týdny) nebo v mrazáku (vydrží 2 měsíce).