Makrela na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 47 g
- Sodík 259 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 517.7 mg
- Draslík 163.8 mg
- Vláknina 1067 mg
- Vitamín A 1067 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Makrely stáhneme z kůže, hlavy odstraníme a maso vykostíme.
-
2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na polovině másla, vložíme půlky makrel, poprášíme paprikou, osolíme a zalijeme rozmíchanou smetanou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
-
3
Zbylé máslo rozheřejeme, přidáme citronovou šťávu, žloutky a šleháme, dokud se směs nezačne vařit. Omáčkou zalijeme makrely a zapékáme ještě asi 3 minuty.