Sledi po sicilsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 300 g Rajčata
  • 30 g Celer bulvový
  • 4 ks Sleď čerstvý
  • 10 ks Olivy nakládané
  • 1 špetka Hřebíček
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 686 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 5698 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 377.5 mg
  • Vláknina 26473.3 mg
  • Vitamín A 26473.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 14 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sledě očistíme, zbavíme hlav, vykucháme, rozpůlíme a stáhneme kůži. Ryby urovnáme do olejem vymaštěné zapékací mísy.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji dozlatova, přidáme oloupaná, na plátky nakrájená rajčata, olivy, nasekanou petrželku, nastrouhaný celer, kapary, hřebíček a pepř. Vše chvíli podusíme.

  • 3

    Připravenou směs navrstvíme na sledě, mísu zakryjeme pokličkou a pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě 20-25 minut.

  • 4

    Ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou špagety nebo bílé pečivo.

Komentáře k receptu