Sledi po sicilsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 686 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 66 g
- Sodík 5698 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 140 mg
- Draslík 377.5 mg
- Vláknina 26473.3 mg
- Vitamín A 26473.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 14 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sledě očistíme, zbavíme hlav, vykucháme, rozpůlíme a stáhneme kůži. Ryby urovnáme do olejem vymaštěné zapékací mísy.
-
2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji dozlatova, přidáme oloupaná, na plátky nakrájená rajčata, olivy, nasekanou petrželku, nastrouhaný celer, kapary, hřebíček a pepř. Vše chvíli podusíme.
-
3
Připravenou směs navrstvíme na sledě, mísu zakryjeme pokličkou a pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě 20-25 minut.
-
4
Ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou špagety nebo bílé pečivo.