Pikantní vepřový šašlik
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2557 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 273 g
- Sodík 283 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 100.5 mg
- Draslík 806.4 mg
- Vláknina 3180.5 mg
- Vitamín A 3180.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.7 mg
- Vitamín E 23.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, ponoříme do oleje, opepříme, osolíme a přidáme nasekanou petrželku. Necháme alespoň 24 hodin v chladu uležet.
-
2
Rajčata omyjeme, nakrájíme na dílky a napichujeme je střídavě s plátky masa na jehly. Špízy grilujeme v troubě pod grilem nebo opékáme na roštu.