Vepřové kotlety se šalotkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Sádlo škvařené
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 20 ks Šalotka
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 943 kcal
  • Sacharidy 144 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 359 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 144 g
  • Cholesterol 83.6 mg
  • Draslík 3207.4 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 3.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety omyjeme, maso částečně odřízneme od kosti, naklepeme a po okrajích nařízneme. Kotlety osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Vyjmeme je a urovnáme na nahřátou mísu.

  • 2

    Do zbylého tuku přilijeme bílé víno, vodu (nebo vývar), přidáme očištěné šalotky a podusíme je doměkka.

  • 3

    Kotlety přelijeme výpekem, obložíme podušenými šalotkami a ihned podáváme.

Komentáře k receptu