Vepřové kotlety se šalotkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 943 kcal
- Sacharidy 144 g
- Tuky 25 g
- Sodík 359 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 144 g
- Cholesterol 83.6 mg
- Draslík 3207.4 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 3.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety omyjeme, maso částečně odřízneme od kosti, naklepeme a po okrajích nařízneme. Kotlety osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Vyjmeme je a urovnáme na nahřátou mísu.
-
2
Do zbylého tuku přilijeme bílé víno, vodu (nebo vývar), přidáme očištěné šalotky a podusíme je doměkka.
-
3
Kotlety přelijeme výpekem, obložíme podušenými šalotkami a ihned podáváme.