Vepřová játra na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Játra vepřová
  • 100 g Houby čerstvé
  • 50 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 330 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 451.5 mg
  • Draslík 562.5 mg
  • Vláknina 1710 mg
  • Vitamín A 1710 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná a omytá játra nakrájíme na plátky a posypeme solamylem. Zprudka je po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji.

  • 2

    K játrům přidáme očištěné, na plátky nakrájené a podušené houby, prolisovaný česnek a vše zalijeme červeným vínem. Nakonec přidáme cukr a dusíme doměkka.

  • 3

    Hotová játra osolíme a upravíme na talíře.

Komentáře k receptu