Zaječí bifteky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Zaječí maso
  • 0.47 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 191 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 269 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 124.6 mg
  • Draslík 573 mg
  • Vláknina 105.5 mg
  • Vitamín A 105.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z očištěné zaječí kýty nebo hřbetu odřízneme bifteky, odblaníme je a pokapeme citronovou šťávou. Maso necháme 1 - 2 hodiny odležet.

  • 2

    Bifteky osolíme, opepříme a zprudka opečeme na másle po každé straně přibližně 4 minuty.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami, které můžeme nasucho opéci a obložit kolečky pomeranče.

Komentáře k receptu