Zapékané lesní ovoce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 12 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 148.2 mg
- Draslík 75.4 mg
- Vláknina 6850 mg
- Vitamín A 6850 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 153.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Míchané drobné ovoce propláchneme a necháme okapat.
-
2
Z celého citrónu nastrouháme kůru a z půlky vymačkáme šťávu. Ovoce promícháme s jednou lžící cukru a citrónovou šťávou. Necháme 15 minut stát.
-
3
Vejce rozšleháme, smícháme s tvarohem, třemi lžícemi cukru a citrónovou kůrou. Čtyři zapékací misky vymažeme máslem.
-
4
Ovoce i se šťávou rozdělíme do misek, přelijeme tvarohem a zapékáme v předehřáté troubě na 250°C při horním ohřevu asi 15-20 minut. Asi po 10 minutách povrch pocukrujeme.
-
5
Hotové ovoce podáváme horké.