Základní recept na vanilkové flameri
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 165 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 6 g
- Sodík 79 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 73.8 mg
- Draslík 55.8 mg
- Vláknina 2350 mg
- Vitamín A 2350 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 775.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mléka odebereme 6 lžic na později, zbytek přivedeme k varu se solí, cukrem, kouskem citrónové kůry a polovinou vanilkového lusku i s dření. Potom kůru a lusk vyjmeme.
-
2
V 6 lžících mléka rozmícháme škrob a vmícháme ho do vroucího mléka. Krátce povaříme a odstavíme z plotny.
-
3
Vmícháme žloutek, z bílku ušleháme sníh a rovněž ho vmícháme do krému. Vzniklou hmotu nalijeme do formy na flameri vypláchnuté studenou vodou. Pokud nemáme formu, použijeme skleněnou misku.
-
4
Ve formě necháme flameri zcela vychladnout, pak je vyklopíme.