Balkánské skopové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 18 g
- Sodík 216 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 5.2 mg
- Draslík 567.9 mg
- Vláknina 7739.5 mg
- Vitamín A 7739.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a očištěné maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a necháme chvíli proležet.
-
2
Omytá rajčata a oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, petrželku nadrobno posekáme. Vše promícháme s masem, necháme odležet asi 4 hodiny.
-
3
V zapékací míse zahřejeme tuk a vložíme připravenou směs. Pod poklicí zprudka dusíme do měkka. Nemícháme, jen mísou občas zatřeseme.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.