Balkánské skopové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Skopová kýta
  • 10 g Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tuk
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 288 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 5.2 mg
  • Draslík 567.9 mg
  • Vláknina 7739.5 mg
  • Vitamín A 7739.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a očištěné maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a necháme chvíli proležet.

  • 2

    Omytá rajčata a oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, petrželku nadrobno posekáme. Vše promícháme s masem, necháme odležet asi 4 hodiny.

  • 3

    V zapékací míse zahřejeme tuk a vložíme připravenou směs. Pod poklicí zprudka dusíme do měkka. Nemícháme, jen mísou občas zatřeseme.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.

Komentáře k receptu