Zapečené kapustičky s bramborami a uzeným
Suroviny
- 200 g Brambory
- 200 g Kapusta mražená
- 600 g Vepřová uzená plec
- 250 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Oregano sušené
- 1 špetka Kmín celý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 543 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1619 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 247 mg
- Draslík 584.9 mg
- Vláknina 6357.4 mg
- Vitamín A 6357.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté brambory uvaříme ve slupce a poté nakrájíme na plátky.
-
2
Oloupaný česnek nakrájíme na plátky.
-
3
Cibuli nakrájíme na kolečka.
-
4
Rozpálíme olej a osmahneme brambory s česnekem a cibulí.
-
5
Přidáme kapustičky a dvě minuty opékáme.
-
6
Opečenou zeleninu osolíme, opepříme a dáme do zapékací mísy.
-
7
Vmícháme na kostičky nakrájené uzené maso.
-
8
Smetanu smícháme s vejci a dochutíme oreganem.
-
9
Směsí přelijeme opečenou zeleninu s uzeným.
-
10
Dáme zapéct na 200 stupňů.