Malé bramborové koláčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 131 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 6 g
- Sodík 119 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 2 mg
- Draslík 537.2 mg
- Vláknina 6902.3 mg
- Vitamín A 6902.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech na pečení vymažeme polovinou oleje, česnek oloupeme a nasekáme na drobno. Zbylý olej rozehřejeme v menší pánvi a česnek na něm asi 1 minutu podusíme. Potom pánev odstavíme.
-
2
Brambory oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky, asi 2 mm. Ty pak rozdělíme na 8 porcí a utvoříme z nich kulaté koláčky tak, aby se plátky vzájemně částečně překrývaly a vytvářely kolečko o průměru asi 10 cm. Takto vytvarované je narovnáme na vymaštěný plech.
-
3
Plátky brambor potřeme česnekovým olejem a posypeme lžící sušeného tymiánu, nastrouhaným sýrem, solí a pepřem. Pečeme je v předehřáté troubě na 225 °C asi 15–20 minut. Během pečení plátky několikrát přitiskneme lžící, nebudou se tolik rozpadat.
-
4
Hotové koláčky dáme na talíře a ozdobíme snítkami tymiánu. Ihned podáváme jako samostatnou chuťovku, případně jako přílohu k masům.