Dušené jarní mrkvičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 100 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 349 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 3 mg
  • Draslík 14.9 mg
  • Vláknina 9272.3 mg
  • Vitamín A 9272.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malé mrkvičky oškrábeme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a prolisujeme nebo rozmačkáme.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo, vložíme mrkvičky a 5 minut opékáme. Pak přidáme česnek, zalijeme ho estragonovým octem a vodou.

  • 3

    Mrkvičky osolíme, opepříme a dusíme asi 20 minut, až jsou hotové, ale ještě pevné. Podle potřeby můžeme přidat trochu vody.

  • 4

    Nakonec mrkvičky dochutíme solí, pepřem a posypeme pažitkou. Dáme na mísu a podáváme.

Komentáře k receptu