Dušené jarní mrkvičky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 100 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 349 g
- Sodík 59 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 3 mg
- Draslík 14.9 mg
- Vláknina 9272.3 mg
- Vitamín A 9272.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Malé mrkvičky oškrábeme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a prolisujeme nebo rozmačkáme.
-
2
V pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo, vložíme mrkvičky a 5 minut opékáme. Pak přidáme česnek, zalijeme ho estragonovým octem a vodou.
-
3
Mrkvičky osolíme, opepříme a dusíme asi 20 minut, až jsou hotové, ale ještě pevné. Podle potřeby můžeme přidat trochu vody.
-
4
Nakonec mrkvičky dochutíme solí, pepřem a posypeme pažitkou. Dáme na mísu a podáváme.