Vejce z trouby
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 29 g
- Sodík 406 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 514.7 mg
- Draslík 449.4 mg
- Vláknina 4316.5 mg
- Vitamín A 4316.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nasekáme, jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cuketu omyjeme a nakrájíme na kostičky, chléb také.
-
2
V hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla a podusíme na něm cibuli, přidáme žampiony, cuketu a dusíme ještě 5 minut. Pak vmícháme celozrnný toustový chléb bez kůrky, tak, aby se spojil se žampiony a cuketou. Směs osolíme a opepříme.
-
3
Čtyři ploché misky na zapékání vymažeme máslem. Ke směsi přidáme polovinu nasekané petrželky, promícháme a rozdělíme do misek. Vejce rozmícháme, osolíme, opepříme a zalijeme jimi chlebovou směs.
-
4
Dáme misky asi na 10 minut do trouby předehřáté na 210 °C a zapékáme, dokud vejce neztuhnou.
-
5
Hotová vejce ozdobíme petrželkou a podáváme.