Vejce z trouby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 230 g Žampiony čerstvé
  • 80 g Chléb toastový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Petržel - nať
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 406 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 514.7 mg
  • Draslík 449.4 mg
  • Vláknina 4316.5 mg
  • Vitamín A 4316.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nasekáme, jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cuketu omyjeme a nakrájíme na kostičky, chléb také.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla a podusíme na něm cibuli, přidáme žampiony, cuketu a dusíme ještě 5 minut. Pak vmícháme celozrnný toustový chléb bez kůrky, tak, aby se spojil se žampiony a cuketou. Směs osolíme a opepříme.

  • 3

    Čtyři ploché misky na zapékání vymažeme máslem. Ke směsi přidáme polovinu nasekané petrželky, promícháme a rozdělíme do misek. Vejce rozmícháme, osolíme, opepříme a zalijeme jimi chlebovou směs.

  • 4

    Dáme misky asi na 10 minut do trouby předehřáté na 210 °C a zapékáme, dokud vejce neztuhnou.

  • 5

    Hotová vejce ozdobíme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu