Vepřová žebírka s jablkovým pyré
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 527 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 40 g
- Sodík 293 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 111 mg
- Draslík 461 mg
- Vláknina 6032 mg
- Vitamín A 6032 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá žebírka na okrajích nařízneme a do poloviny odřízneme od kosti. Maso naklepeme a osolíme.
-
2
Oloupaná jablka nakrájíme na osminky a zbavíme jádřinců. Podlijeme trochou vody, chvíli podusíme, osladíme, mírně osolíme a ochutíme karí kořením. Potom jablka rozmačkáme vidličkou nebo je prolisujeme.
-
3
Připravená žebírka opékáme na sádle po obou stranách 5-6 minut. Upravíme je na nahřáté talíře, poklademe horkým jablkovým pyré a přelijeme šťávou z pánve.