Vepřová žebírka s jablky a křenovou šlehačkou
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 4 ks Jablka
- 4 ks Vepřová žebra
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 1 polévková lžíce Křen
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 23 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 51.1 mg
- Draslík 237.9 mg
- Vláknina 8015.8 mg
- Vitamín A 8015.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá žebírka na okrajích nařízneme a do poloviny odřízneme od kosti. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách opékáme na oleji doměkka. Měkká žebra dáme na nahřáté talíře a poprášíme paprikou.
-
2
Do šťávy přidáme máslo a oloupaná, na silnější kolečka nakrájená jablka zbavená jádřinců. Opékáme asi 5 minut.
-
3
Smetanu dotuha ušleháme a přidáme nastrouhaný křen zakapaný citronovou šťávou. Mírně osolíme, osladíme a promícháme.
-
4
Žebírka přelijeme vroucí šťávou z pánve, obložíme horkými jablky a ozdobíme šlehačkou.