Vepřová žebírka s jablky a křenovou šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 ks Jablka
  • 4 ks Vepřová žebra
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Křen
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 51.1 mg
  • Draslík 237.9 mg
  • Vláknina 8015.8 mg
  • Vitamín A 8015.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá žebírka na okrajích nařízneme a do poloviny odřízneme od kosti. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách opékáme na oleji doměkka. Měkká žebra dáme na nahřáté talíře a poprášíme paprikou.

  • 2

    Do šťávy přidáme máslo a oloupaná, na silnější kolečka nakrájená jablka zbavená jádřinců. Opékáme asi 5 minut.

  • 3

    Smetanu dotuha ušleháme a přidáme nastrouhaný křen zakapaný citronovou šťávou. Mírně osolíme, osladíme a promícháme.

  • 4

    Žebírka přelijeme vroucí šťávou z pánve, obložíme horkými jablky a ozdobíme šlehačkou.

Komentáře k receptu