Bulharské řezy
Suroviny
- 150 g Sýr ovčí ve slaném nálevu
- 30 g Máslo čerstvé
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 8 ks Olivy nakládané
- 4 ks Chléb toastový
- 0.5 ks Paprika červená
- 0.5 ks Paprika zelená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1411 kcal
- Sacharidy 156 g
- Tuky 72 g
- Sodík 6009 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 156 g
- Cholesterol 14.4 mg
- Draslík 849 mg
- Vláknina 44848.6 mg
- Vitamín A 44848.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.1 mg
- Vitamín E 11.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nasekáme, česnek prolisujeme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Ovčí sýr rozmícháme se smetanou, přidáme cibuli, česnek, sůl, pepř a papriku.
-
2
Olivy plněné paprikou nakrájíme na plátky. Krajíčky bílého chleba potřeme máslem a obložíme plátky rajčat. Na ně dáme sýrovou hmotu, olivy a dáme je zapéct do předehřáté trouby na 210 °C asi 12 minut.
-
3
Papriky omyjeme, vyjmeme semínka a nakrájíme je na kroužky. Horké řezy dáme na talíře, ozdobíme je paprikou a ihned podáváme.