Pikantní hřebenatky
Suroviny
- 2 kávová lžička Olej sezamový
- 2 ks Zázvor celý
- 2 ks Cibulka jarní
- 2 ks Cibulka jarní
- 2 ks Chilli paprička
- 8 ks Hřebenatka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 0.5 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Zázvor celý
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 209 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 5 g
- Sodík 384 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 52.8 mg
- Draslík 748.8 mg
- Vláknina 3229 mg
- Vitamín A 3229 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z hřebenatek nejprve odstraníme tmavý řasnatý lem a tuhou svalovinu. Do každé lastury vložíme dvě hřebenatky. Ochutíme solí, pepřem, přidáme nadrobno nakrájený zázvor, česnek a zelenou nať jarní cibulky.
-
2
Vložíme do bambusového napařovátka upevněného na pánvičce a necháme cca 6min dusit, dokud maso neztmavne.
-
3
Omáčku připravíme mezitím, co se nám dusí hřebenatky. V malé misce smícháme rozmačkaný česnek s nastrouhaným zázvorem, nakrájenou dření cibulek, nadrobno nakrájenými chilli papričkami bez semínek, sójovou omáčkou a sezamovým olejem.
-
4
Jednotlivé lastury opatrně vyjmeme z napařovátka, dáme na tác a podáváme s omáčkou.