Pikantní hřebenatky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 2 kávová lžička Olej sezamový
  • 2 ks Zázvor celý
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Chilli paprička
  • 8 ks Hřebenatka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 209 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 384 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 52.8 mg
  • Draslík 748.8 mg
  • Vláknina 3229 mg
  • Vitamín A 3229 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z hřebenatek nejprve odstraníme tmavý řasnatý lem a tuhou svalovinu. Do každé lastury vložíme dvě hřebenatky. Ochutíme solí, pepřem, přidáme nadrobno nakrájený zázvor, česnek a zelenou nať jarní cibulky.

  • 2

    Vložíme do bambusového napařovátka upevněného na pánvičce a necháme cca 6min dusit, dokud maso neztmavne.

  • 3

    Omáčku připravíme mezitím, co se nám dusí hřebenatky. V malé misce smícháme rozmačkaný česnek s nastrouhaným zázvorem, nakrájenou dření cibulek, nadrobno nakrájenými chilli papričkami bez semínek, sójovou omáčkou a sezamovým olejem.

  • 4

    Jednotlivé lastury opatrně vyjmeme z napařovátka, dáme na tác a podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu