Žampiony v bramborovém těstíčku
Suroviny
- 250 g Žampiony čerstvé
- 130 g Sýr Brynza
- 130 g Zakysaná smetana
- 25 g Máslo čerstvé
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 1 ks Cibule
- 4 ks Brambory
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 27 g
- Sodík 157 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 208.2 mg
- Draslík 679.7 mg
- Vláknina 6347.5 mg
- Vitamín A 6347.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a uvaříme doměkka.
-
2
Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na malé kostičky. V pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, čerstvé žampiony, sůl, pepř, tymián a nasekanou petrželku.
-
3
Ovčí sýr rozmačkáme a promícháme se smetanou a vejci. Hotové brambory slijeme, prolisujeme, osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Vše důkladně promícháme.
-
4
Zapékací nádobu vytřeme máslem, naplníme polovinou bramborové směsi a na ni rozložíme žampiony. Zakryjeme druhou polovinou bramborové směsi a navrch dáme vločky másla.
-
5
Pečeme v předehřáté troubě na 210 °C asi 15 minut. Ihned podáváme.