Jehněčí kýta s medovou kůrkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 866 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 71 g
- Sodík 422 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 193.5 mg
- Draslík 745.5 mg
- Vláknina 79.8 mg
- Vitamín A 79.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou a osušenou jehněčí kýtu osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na tuku. Podlijeme vodou a za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání vroucí vodou upečeme v troubě téměř doměkka.
-
2
Olej smícháme s medem a ochutíme jemně nasekanou čerstvou mátou. Směsí potřeme horkou pečeni a dopečeme dozlatova.
-
3
Kýtu podáváme horkou na nahřátých talířích.