Jihočeská lepenice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 194 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 8 g
- Sodík 813 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 8.6 mg
- Draslík 866.3 mg
- Vláknina 12790 mg
- Vitamín A 12790 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory propláchneme ve studené vodě, větší brambory překrájíme na půlky, zalijeme horkou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme, rozmačkáme, přilijeme vařící mléko a vymícháme hladkou kaši.
-
2
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na tuku. Přidáme 2/3 dávky kysaného zelí překrájeného na drobno a krátce podusíme.
-
3
Potom zelí vmícháme i se zbylým překrájeným zelím do kaše a vše promícháme.
-
4
Lepenice slouží jako příloha k různým pokrmům.