Polentový nákyp
Suroviny
- 300 g Špenátový protlak mražený
- 60 g Sýr Ricotta
- 130 g Kukuřičná krupice T 600
- 1 kávová lžička Majoránka
- 0.5 kávová lžička Máslo čerstvé
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 0.5 l Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1536 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 268.4 mg
- Draslík 907.3 mg
- Vláknina 21344.9 mg
- Vitamín A 21344.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.6 mg
- Vitamín E 7.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar přivedeme k varu, vsypeme do něj krupici a za stálého míchání při mírné teplotě ji 12 minut vaříme. Dalších 12 minut ji necháme bobtnat.
-
2
Sýr rozdrobíme, hotovou kaši smícháme s rozmraženým špenátem, vejcem, žloutkem, škrobem, solí, pepřem, muškátovým oříškem a nasekanou čerstvou majoránkou. Bílek ušleháme na pevný sníh a vmícháme ho do kaše.
-
3
Formu do mikrovlnné trouby vymažeme máslem, naplníme ji směsí a pečeme v mikrovlnné troubě na 600 W, 5 minut, pak dalších 5 minut na 360 W.
-
4
Hotový pokrm posypeme lístky nasekané majoránky a ihned podáváme.
-
5