Polentový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Špenátový protlak mražený
  • 60 g Sýr Ricotta
  • 130 g Kukuřičná krupice T 600
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.5 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 600 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1536 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 268.4 mg
  • Draslík 907.3 mg
  • Vláknina 21344.9 mg
  • Vitamín A 21344.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 7.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar přivedeme k varu, vsypeme do něj krupici a za stálého míchání při mírné teplotě ji 12 minut vaříme. Dalších 12 minut ji necháme bobtnat.

  • 2

    Sýr rozdrobíme, hotovou kaši smícháme s rozmraženým špenátem, vejcem, žloutkem, škrobem, solí, pepřem, muškátovým oříškem a nasekanou čerstvou majoránkou. Bílek ušleháme na pevný sníh a vmícháme ho do kaše.

  • 3

    Formu do mikrovlnné trouby vymažeme máslem, naplníme ji směsí a pečeme v mikrovlnné troubě na 600 W, 5 minut, pak dalších 5 minut na 360 W.

  • 4

    Hotový pokrm posypeme lístky nasekané majoránky a ihned podáváme.

  • 5

Komentáře k receptu