Bramborový nákyp s tvarohem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 14 g
- Sodík 331 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 315.8 mg
- Draslík 613.7 mg
- Vláknina 6281.2 mg
- Vitamín A 6281.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a prolisujeme. Promícháme je se žloutky, vlažným mlékem a rozdrobeným tvarohem. Osolíme a okořeníme muškátem. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
2
Směs vložíme do vymazané zapékací mísy – plníme jen do 2/3, nákyp nabyde.
-
3
Pečeme ve středně vyhřáté troubě 40 minut. Ihned podáváme.