Rychlá francouzská bramborová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 257 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 19 g
- Sodík 945 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 222.6 mg
- Draslík 1191 mg
- Vláknina 2143.9 mg
- Vitamín A 2143.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 64.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a nastrouháme přímo do vařícího vývaru.
-
2
Ve smetaně rozkvedláme žloutky. Polévku zvolna vaříme asi 10 minut, zmírníme teplotu, přidáme smetanu se žloutkem a dále nevaříme.
-
3
Polévku osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou.
-
4
Před podáváním ozdobíme nasekanou petrželkou.