Provensálské jehněčí ragú
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 836 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 65 g
- Sodík 470 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 144 mg
- Draslík 1279.9 mg
- Vláknina 14355.2 mg
- Vitamín A 14355.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek a cibuli oloupeme, cibuli nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. Lilky omyjeme a nakrájíme na kostky.
-
2
V hrnci rozpálíme 7 lžic oleje, přidáme cibuli, lilky a za občasného promíchání je opečeme. Přidáme rajčata i se šťávou, osolíme, okořeníme provensálským kořením, zalijeme vínem a zakryté dusíme asi 25 minut.
-
3
Jehněčí hřbet zbavíme tuku, šlach a nakrájíme ho na kostky. Na pánvi rozpálíme zbylý olej a maso v něm ze všech stran opečeme, asi 5 minut. Přidáme česnek a 5 minut před koncem dušení přidáme maso i s vypečeným tukem k zelenině.
-
4
Ragú dle chuti okořeníme, přidáme nasekanou petrželku a nandáme na talíře. Ihned podáváme.