Staročeská kulajda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Brambory
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Sůl mořská
  • 1 l Voda pitná
  • 0.25 l Mléko odtučněné
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 93 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 2.5 mg
  • Draslík 408.3 mg
  • Vláknina 4126 mg
  • Vitamín A 4126 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané, nakrájené brambory uvaříme ve vodě doměkka.

  • 2

    Bílky z natvrdo uvařených vajec nadrobno nasekáme a spolu s nasekaným koprem povaříme v polévce. Nakonec přilijeme smetanu.

  • 3

    Měkké brambory v polévce rozšťoucháme a polévku mírně osolíme a dochutíme octem.

Komentáře k receptu