Pstruh s mandlovými šupinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 676 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 47 g
- Sodík 222 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 175 mg
- Draslík 1105.1 mg
- Vláknina 6991.3 mg
- Vitamín A 6991.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchané středně velké pstruhy omyjeme a uvnitř potřeme solí.
-
2
V nádobě smícháme mouku, sůl, pepř a strouhanou citrónovou kůru.
-
3
Pstruhy ve směsi obalíme a pečeme na rozpáleném oleji asi 7 minut z každé strany.
-
4
Opečené pstruhy vyjmeme a přendáme na pekáč vyložený pečícím papírem.
-
5
Vyšleháme tuhý sníh a potřeme jím pstruhy. Plátky mandlí poskládáme na pstruhy tak aby vznikl dojem šupinek nebo je můžeme jen posypat. Na každého pstruha dáme plátek másla a pečeme v předehřáté troubě na 170°C dokud mandle nezezlátnou.