Omeleta na rajčatech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 0.08 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 6 ks Rajčata
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 375 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 491.2 mg
  • Draslík 988 mg
  • Vláknina 6696 mg
  • Vitamín A 6696 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.9 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce a bílky rozmícháme s nasekanou pažitkou a nastrouhaným sýrem.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, vlijeme připravenou směs a z obou stran opečeme omeletu. Na stejné pánvi opečeme i omytá, na kousky nakrájená rajčata.

  • 3

    Omeletu rozdělíme na talíře, ozdobíme opečenými rajčaty a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu