Rýže se slávkami v omeletě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rýže loupaná
  • 1000 g Mušle slávky
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 882 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 1447 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 596.7 mg
  • Draslík 1709 mg
  • Vláknina 13239.8 mg
  • Vitamín A 13239.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.6 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slávky dobře omyjeme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, očištěný celer a pórek krájíme nadrobno.

  • 2

    Cibuli a celer smažíme na 40g másla asi 5 minut, přidáme mušle a 5 lžic vody, vše vaříme pod pokličkou 10 minut, občas zatřeseme hrncem. Slijeme, šťávu zachytíme.

  • 3

    Pórek podusíme na 40g másla asi 3 minuty, přidáme rýži a dusíme ještě 1 minutu. Šťávu dolijeme vodou na 500 ml, zalijeme jí rýži. Přivedeme k varu,uvařenou rýži necháme pod pokličkou ještě 10 minut táhnout, osolíme, opepříme.

  • 4

    Ze slávek vyjmeme maso a přimícháme k rýži.

  • 5

    Vejce rozkvedláme se solí a pepřem, usmažíme 4 omelety, naplníme je rýží s mušlemi.

  • 6

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu