Rýže se slávkami v omeletě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 882 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 43 g
- Sodík 1447 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 596.7 mg
- Draslík 1709 mg
- Vláknina 13239.8 mg
- Vitamín A 13239.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.6 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 48.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slávky dobře omyjeme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, očištěný celer a pórek krájíme nadrobno.
-
2
Cibuli a celer smažíme na 40g másla asi 5 minut, přidáme mušle a 5 lžic vody, vše vaříme pod pokličkou 10 minut, občas zatřeseme hrncem. Slijeme, šťávu zachytíme.
-
3
Pórek podusíme na 40g másla asi 3 minuty, přidáme rýži a dusíme ještě 1 minutu. Šťávu dolijeme vodou na 500 ml, zalijeme jí rýži. Přivedeme k varu,uvařenou rýži necháme pod pokličkou ještě 10 minut táhnout, osolíme, opepříme.
-
4
Ze slávek vyjmeme maso a přimícháme k rýži.
-
5
Vejce rozkvedláme se solí a pepřem, usmažíme 4 omelety, naplníme je rýží s mušlemi.
-
6
Ihned podáváme.