Pórková polévka se sýrem a žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 358 g
- Sodík 1299 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 1141.3 mg
- Vláknina 27337.8 mg
- Vitamín A 27337.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.8 mg
- Vitamín E 5.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý pórek nakrájíme na kolečka, oloupanou mrkev na kostičky, obojí osmahneme na rozehřátém oleji, přilijeme vývar. Polévku vaříme asi 15 minut, poté přidáme Solamyl, rozmíchaný ve lžíci vody.
-
2
Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, spolu s taveným sýrem je vmícháme do polévky, snížíme příkon tepla, polévku osolíme a opepříme. Krátce povaříme.
-
3
Při podávání každou porci posypeme nasekanou petrželkou.