Vejce s rajčaty a petrželkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 31 g
- Sodík 188 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 405.6 mg
- Vláknina 3378 mg
- Vitamín A 3378 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omytých rajčat seřízneme vršky, dužinu vydlabeme, rajčata uvnitř osolíme, opepříme a do každého rozklepneme vejce. Poté je vložíme do vymazané zapékací mísy, ve středně vyhřáté troubě zapékáme asi 15 minut.
-
2
Oloupaný česnek spolu s lístky petrželky rozdrtíme, vmícháme citronovou šťávu, olej, sůl a cayenský pepř. Zapečená rajčatová vejce přelijeme omáčkou a podáváme v zapékací míse jako teplý předkrm.