Vejce s rajčaty a petrželkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Petržel - nať
  • 100 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 188 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 405.6 mg
  • Vláknina 3378 mg
  • Vitamín A 3378 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omytých rajčat seřízneme vršky, dužinu vydlabeme, rajčata uvnitř osolíme, opepříme a do každého rozklepneme vejce. Poté je vložíme do vymazané zapékací mísy, ve středně vyhřáté troubě zapékáme asi 15 minut.

  • 2

    Oloupaný česnek spolu s lístky petrželky rozdrtíme, vmícháme citronovou šťávu, olej, sůl a cayenský pepř. Zapečená rajčatová vejce přelijeme omáčkou a podáváme v zapékací míse jako teplý předkrm.

Komentáře k receptu