Minikarbanátky z okouníka mořského
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 15 g
- Sodík 561 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 274.3 mg
- Draslík 761.4 mg
- Vláknina 4320.8 mg
- Vitamín A 4320.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté filé (mražené) z okouníka rozmixujeme. V horkém mléce namočíme toastový chléb, promícháme s rybou, oloupanou nasekanou cibulí, vejci, rozsekaným koprem a petrželkou. Směs osolíme, opepříme a okořeníme cayenským pepřem.
-
2
Ze směsi vytvarujeme malé karbanátky a osmažíme je v pánvi na oleji do zlatova.
-
3
Můžeme podávat s hořčičnou omáčkou.