Zapečená zelenina se sýrem
Suroviny
- 500 g Brambory
- 175 g Sýr Gorgonzola
- 150 ml Smetana 12% (konzumní)
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Lilek
- 1 ks Paprika žlutá
- 2 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1089 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 58.8 mg
- Draslík 816.5 mg
- Vláknina 13367.2 mg
- Vitamín A 13367.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 95.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, očištěné papriky nakrájíme na kostičky, omytý lilek na plátky.
-
2
Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nasekáme, necháme zesklovatět na oleji. Přidáme papriky, lilek, nasekané lístky tymiánu a vše asi 8 minut opékáme. Podle chuti osolíme, opepříme.
-
3
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, urovnáme do vymaštěné zapékací mísy. Navrch rozložíme zeleninu. Sýr rozpustíme ve smetaně a nalijeme na pokrm. Zapékáme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě.