Grilované telecí steaky s omáčkou z gorgonzoly
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 473 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 23 g
- Sodík 633 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 177.4 mg
- Draslík 589.4 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Steaky zbavíme všech šlach a tuku, po obou stranách je potřeme olejem, vložíme na rošt do předehřátého grilu a pečeme z každé strany asi 5 minut. Osolíme a necháme v teple.
-
2
Vývar smícháme se smetanami, Gorgonzolou a vzniklou omáčku povaříme v rendlíku. Vaříme asi 3 minuty při nízké teplotě, osolíme, opepříme.
-
3
Maso dáme na talíře, přelijeme omáčkou, ihned podáváme s rýží nebo vařeným bramborem a čerstvým salátem.