Grilované telecí steaky s omáčkou z gorgonzoly

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 600 g Telecí kýta
  • 80 g Sýr Gorgonzola
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 473 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 633 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 177.4 mg
  • Draslík 589.4 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Steaky zbavíme všech šlach a tuku, po obou stranách je potřeme olejem, vložíme na rošt do předehřátého grilu a pečeme z každé strany asi 5 minut. Osolíme a necháme v teple.

  • 2

    Vývar smícháme se smetanami, Gorgonzolou a vzniklou omáčku povaříme v rendlíku. Vaříme asi 3 minuty při nízké teplotě, osolíme, opepříme.

  • 3

    Maso dáme na talíře, přelijeme omáčkou, ihned podáváme s rýží nebo vařeným bramborem a čerstvým salátem.

Komentáře k receptu