Brambory Macaire

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.89 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 134 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 211 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 5.3 mg
  • Draslík 723.7 mg
  • Vláknina 8789.8 mg
  • Vitamín A 8789.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře omyté brambory urovnáme na plech, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 60 minut.

  • 2

    Upečené brambory rozpůlíme, vnitřky vydlabeme. Přidáme máslo (6 lžic) a společně rozmačkáme vidličkou, směs osolíme, opepříme.

  • 3

    Z připraveného těsta vytvarujeme malé placičky, po obou stranách je opékáme na másle v pánvi do křupava.

  • 4

    Podáváme k hovězí pečeni.

Komentáře k receptu