Brambory Macaire
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 134 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 4 g
- Sodík 211 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 5.3 mg
- Draslík 723.7 mg
- Vláknina 8789.8 mg
- Vitamín A 8789.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře omyté brambory urovnáme na plech, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 60 minut.
-
2
Upečené brambory rozpůlíme, vnitřky vydlabeme. Přidáme máslo (6 lžic) a společně rozmačkáme vidličkou, směs osolíme, opepříme.
-
3
Z připraveného těsta vytvarujeme malé placičky, po obou stranách je opékáme na másle v pánvi do křupava.
-
4
Podáváme k hovězí pečeni.