Rybí prsty s okurkovou omáčkou
Suroviny
- 800 g Kapr obecný
- 150 g Okurky nakládané
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Cibule
- 4 ks Jablka
- 0.5 ks Paprika červená
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 hrst Kopr čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 1 polévková lžíce Mouka rýžová
- 6 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 21 g
- Sodík 615 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 152 mg
- Draslík 992 mg
- Vláknina 10257.3 mg
- Vitamín A 10257.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.6 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 53.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z kapra opláchneme, necháme okapat, nakrájíme na tyčinky a pokapeme 3 lžícemi citronové šťávy. Oloupanou cibuli rozkrájíme, okurky necháme okapat, nakrájíme na kostičky, omytá jablka rozčtvrtíme a jádřinec vykrojíme, poté krájíme na kostičky, pokapeme 3 lžícemi citronové šťávy. Papriku očistíme, pokrájíme na kostičky. Petrželku s koprem opláchneme, vytřeseme vodu, lístky petželky otrháme a kopr nasekáme.
-
2
Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme osolené a opepřené rybí prsty, opékáme z jedné strany 3 minuty, z druhé 2 minuty do červena. Opečené vyjmeme a uchováme v teple. Na zbylém oleji po rybích prstech zpěníme cibulku, přidáme okurky, jablka, kopr, přiklopíme a dusíme 5 minut. Mezitím rozmícháme ve smetaně hořčici, cukr, chilli koření a mouku, řádně promíchané přilijeme k podušené směsi. Zprudka povaříme 2 minuty do zhoustnutí, osolíme, okořeníme a upravíme spolu s rybími prsty. Ozdobíme nakrájenou paprikou a petrželkou, servírujeme s bramborovou kaší.