Rybí filety po thajsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Mořská štika - filety
  • 150 g Bambusové výhonky konzervované
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 200 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Máta
  • 8 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Limetka
  • 0.2 ks Zázvor celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 šálek Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 123 g
  • Sodík 150 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 934.8 mg
  • Vláknina 11367.6 mg
  • Vitamín A 11367.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 110.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchnuté filety osušíme, odstraníme kůstky, opatrně nožem odstraníme kůži. Takto připravené filety potřeme solí, zakapeme citronovou šťávou, nakrájíme na plátky a vyskládáme do nádoby s víkem. Přikryjeme a uložíme na půl hodiny do chladničky.

  • 2

    Mezitím bambusové výhonky scedíme, necháme okapat, nakrájíme na proužky. Očištěné fazolky opláchneme, nakrájíme a povaříme v osolené vodě 5 minut, poté je zchladíme, slijeme a necháme okapat. Jarní cibulky očistíme, i s natí nakrájíme na plátky, mrkev oloupeme, nakrájíme nejprve na tenké plátky, poté na 3 mm silné proužky. Papriky očistíme, omyjeme, pokrájíme na stejně silné proužky jako mrkev. Zázvor s česnekem oloupeme a krájíme na kostičky.

  • 3

    Česnek se zázvorem opečeme do růžova na 2 lžících rozpáleného oleje, přidáme cibulku, po minutě ostatní zeleninu. Vše opékáme 3 minuty za stálého míchání, následně vmícháme bambusové výhonky, zakapeme sójovou omáčkou, osolíme a opékáme další 4 minuty do křupava. Pánev zakryjeme, směs udržujeme teplou.

  • 4

    Zbylé 2 lžíce oleje rozehřejeme na pánvi, vložíme filety, které jsme po vyjmutí z chladničky vytřeli do sucha. Posypeme čerstvě namletým pepřem, pozvolna opékáme 3 minuty na každé straně.

  • 5

    Hotovou zeleninovou směs upravíme na mísu, na ni rozložíme opečené filety, ozdobíme plátky limetky, lístky máty a ihned servírujeme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu